Balkanderliyiz
Balkanderlıyiyiz, üyelerin birbirleri arasındaki dayanışmayı güçlendirerek iş yapma yeteneklerini artırmaya odaklanıyor. Ayrıca, üyelerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerle toplumsal katılımı desteklemeyi hedefliyor.
2012 Aralık’ta Sultangazi’de Trakya, Rumeli ve Balkan kökenli vatandaşlarımıza hizmet sunma tutkusuyla yola çıkan Balkanderliyiz, Rumeli ve Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği” adı altında bir sivil toplum kuruluşunda faaliyete geçti. Dernek, Türkiye içinde ve dışında yaşayan Trakya, Rumeli ve Balkan Türklerine kapsamlı bir şekilde hizmet etmeyi ilke edinen çağdaş, şeffaf, analitik düşünen, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimsemektedir.
Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini güçlendirmeyi ve Trakya, Rumeli ve Balkan coğrafyasında Türk toplumunun ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlayan Balkanderliyiz, bu bağlamda bilim, sanat, kültür, siyaset ve iş dünyasıyla ilgili çalışmalara katkıda bulunarak görüş ve öneriler sunmayı planlıyor.
BAL-GÖÇ Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ilgilendiği ve amaçladığı faaliyetler şunlardır:
Üyeler arasında dayanışmayı sağlayarak iş yapma kabiliyetlerini geliştirmek.
Üyelerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerde bulunmak
Diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliğini geliştirmek, etkileşim içinde olmak
Trakya Rumeli ve Balkan coğrafyasında Türk camianın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, bilim, sanat, kültür, siyaset ve iş dünyasının çalışmalarına görüş ve öneriler sunmak
Süreli ve süresiz yayınlar yapmak
BAL-GÖÇ Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni takip etmek için aşağıdaki seçeneklerden yararlanabilirsiniz.
İnternet sitesini ziyaret ederek son duyuruları takip edebilir veya derneğe üye olabilirsiniz.
https://www.balkanderliyiz.com/
Sosyal medya hesaplarını takip ederek duyuru ve haberlere daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.