Balkan Muhacirlerinin yardımlaşma ve dayanışma platformu
REKLAM ALANI

Hırvatistan Kökenli Afrodit Banu Alkan

Banu Alkan, Hırvatistan asıllı Türk oyuncu ve şarkıcıdır.

Hırvatistan Kökenli Afrodit Banu Alkan
REKLAM ALANI

Banu Alkan, Hırvatistan asıllı Türk oyuncu ve şarkıcıdır.

“Afrodit” lakaplı Liz Remka Rebronja, 1 Nisan 1958’de Sancak kökenli marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak (o zaman Yugoslavya) Hırvatistan’nın Dubrovnik kentinde dünyaya geldi. Banu Alkan ve ailesi 1966 yılının Aralık ayında Balıkesir ilinin Edremit ilçesine göç ederek yeni bir ülkeye taşındılar. Ailesi, Türk vatandaşı olup “Alkan” soyadını aldı ve kızlarının adı da böylelikle ‘Banu’ oldu.

16 yaşındayken hayallerini süsleyen mankenlik kariyerine LCC kurslarına katılarak başlamıştı. Daha sonra Vakko’dan aldığı eğitimle becerilerini geliştirdi ve Aydan Adan – Füsun Özben Mankenlik Ajansı’nda çalışarak çeşitli reklam filmlerinde rol aldı. 1976’da Ses dergisinin düzenlediği 8. Sinema Artisti Yarışması’na katıldı, bu yarışmada Oya Aydoğan ile aynı platformda yer aldı.

989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre kameralardan uzak kaldı. Ancak 1998’de “Neremi” adlı albümüyle müzik dünyasına adım attı ve büyük ilgi gördü. Banu Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında “Kızma Birader” adlı televizyon dizilerinde yer aldı. Mankenlik eğitimini 1975’te LCC’de, 1985’te Lady School Paris’te, ve 1996’da ise özel şan dersleri alarak tamamladı.

Banu Alkan kariyeri boyunca hem birçok sinema filminde rol aldı hem de müzik sektöründe adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Banu Alkan özellikele son yıllarda yer aldığı televizyon programları ile medyanın ilgi odağı oldu.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ